Home Moet je zien! De politieagent redde in 1998 het meisje uit de vlammen – 19...

De politieagent redde in 1998 het meisje uit de vlammen – 19 jaar later kan hij niet geloven wat hij ontvangt

Veel mensen willen weten wat er gebeurd is met de persoon die hun leven op de een of andere manier heeft geraakt. En al helemaal als dit iemand is die jij hebt gered, of omgekeerd, die jou heeft gered, wil je horen wat er van deze persoon is gekomen. Peter Getz haalde in 1998 de krantenkoppen door zijn heldendaad.

Peter Getz was politieagent tijdens een dringende oproep om zich naar een scene waar brand uitbrak te begeven. Een meisje van slechts 5 jaar, Josibelk ‘Josi’ Aponte, was tijdens de brand bewusteloos geraakt, en had zelfs een hartstilstand gekregen. De agent nam haar mee en gaf haar een hartmassage achterin zijn auto, totdat zijn voertuig andere noodhulp bereikte.

Deze man die bij de politie van Hartford werkte is nu, jaren later, met pensioen. En 19 jaar na zijn heldendaad kreeg hij een wonderbaarlijke uitnodiging. Josi had zich haar held duidelijk nog herinnerd en wilde dat hij deel uitmaakte van nog een belangrijk punt in haar leven.

4
mymodernmet
Ze was namelijk cum laude afgestudeerd en ze wilde dat Peter aanwezig was op haar afstudeerceremonie! Ze vertelde aan Courant.com:

Ik wilde mijn diploma in ontvangst nemen met degenen die belangrijk voor me zijn, en die er voor mij zijn geweest en me hebben geholpen in moeilijke tijden… ik was bijna dood geweest, maar ik heb een tweede kans gekregen om te leven. En dit dankzij Peter en de autoriteiten, en alle mensen die mij die dag kwamen helpen.

1
mymodernmet
Op die noodlottige dag probeerde het kleine meisje haar oom Jofrey Aponte wakker te maken in het appartement van hun familie, maar het lukte haar niet. Haar moeder was aan het werk en haar oom was op aan het passen. Toen verscheen een brandweerman om haar de vlammenzee uit te dragen, en verscheen Peter die haar een hartmassage gaf.

2
Twitter
Haar oom overleed later helaas aan zijn verwondingen. Toen Josi 7 uur later wakker werd in het ziekenhuis, had ze de berenknuffel vast die Peter aan haar had gegeven om haar te troosten.

De familie van Josi en Peter verloren na hun verhuizing contact. Maar de jonge vrouw deed er alles aan om hem opnieuw te vinden. Deze enorm bescheiden politieagent, die haar leven had gered.

3
nydailynews
Peter was erg opgewonden om de afstudeerceremonie bij te wonen. Gefeliciteerd Josi, wij wensen jou een prachtig leven toe! Aarzel niet om dit prachtige verhaal van hun hereniging te delen met je vrienden en familie op Facebook!