Home Opmerkelijk Soldaat wacht 2 dagen in luchthaven – onbekende doet telefoontje die hen...

Soldaat wacht 2 dagen in luchthaven – onbekende doet telefoontje die hen doet huilen

Soldaat Keaton Tilson zou geëerd worden voor zijn moedige inzet tijdens zijn dienst als militair, samen met duizenden anderen Amerikaanse soldaten tijdens Memorial Day. Een dag om nooit te vergeten natuurlijk. Alleen had Tilson een groot probleem, hij kon zijn familie echter niet gaan bezoeken omdat er een vertraging was op de luchthaven.

Heel frustrerende moet dit geweest zijn, want de arme soldaat moest twee volle dagen wachten om vanuit zijn legerbasis in Fort Hood, Texas, naar huis te kunnen. Dus wachtte hij gedurende al die tijd op de luchthaven…

Op dat moment was er gelukkig een vriendelijke ziel in de luchthaven aanwezig die zag dat er iets niet pluis was met Tilson. Josh Rainey had zelf een ticket voor een andere vlucht, en dus stelde hij voor om Keaton te laten vliegen in naam van Rainey. Klinkt als een nobel idee, maar natuurlijk liet de luchtvaartmaatschappij dit niet toe.

Josh vertelde Fox 2 News dat ze uiteindelijk beslist hadden om Keaton een ticket te kopen richting Illinois. Keaton was compleet verrast en weigerde in eerste instantie in te gaan op het aanbod van Josh.

Toch drong Josh aan en voor hij het goed en wel besefte zat Tilson op een vlucht naar huis. Na een lange periode werken voor het Amerikaanse leger eindelijk naar huis mogen om je familie te zien – maar dan niet kunnen omdat er een probleem is op de luchthaven, moet verschrikkelijk zijn.

Josh herhaalt dat hij kost wat kost deze goede daad wou stellen en het welverdiende bezoek aan de soldaat zijn familie wou realiseren.

“Hij wandelde eerst richting check-in, maar keerde daarna terug en vroeg of hij me kon vastpakken. Op dat moment moesten we allebei vechten tegen de tranen. Enkele extra dollars zijn niets, vergeleken met dat moment”, vertelde hij aan Fox 2 News.

Ook Keaton reageerde aan Fox 2 News en vertelde dat hij dankzij Josh zijn vakantie bij zijn familie kon vieren. “Ik ben ontzettend dankbaar voor wat Josh gedaan heeft voor mij. Zonder hem geraakte ik niet tot bij mijn familie, ik denk dat ik zelfs nooit thuis geraakt zijn, want het was net Memorial Day.”

Goede zielen vind je op het juiste moment op de juiste plaats en kan je niet vinden door te gaan zoeken. Mooi verhaal van hoe deze jonge soldaat kon rekenen op de hulp van een andere Amerikaan.

Heb je zelf ooit zo’n daad gezien of gehoord? Laat je mening na in de comments of deel het verhaal op Facebook!