Home Verhalen 11-jarige knul vertelt Green Day dat hij gitaar kan spelen – seconden...

11-jarige knul vertelt Green Day dat hij gitaar kan spelen – seconden later wordt zijn droom werkelijkheid

De Amerikaanse punkrockband Green Day staat ervoor bekend om het publiek altijd te entertainen. Niet alleen geven ze er tijdens hun concerten steevast een lap op, ze betrekken het publiek er graag eens bij. Vele artiesten kunnen daar een puntje aan zuigen!

Tijdens het Green Day-concert in het Bell Centre, in Montreal, Canada enkele weken geleden bijvoorbeeld, mocht de 11-jarige Nathan Guilbault zowaar een nummer meespelen op gitaar! Een uur ver in het concert richtte zich tot de 15.600 aanwezige fans en zocht hij naar een lokale gitarist. Twee jongens die ergens vooraan stonden bij het podium schreeuwden naar Billy Joe Armstrong, de zanger-gitarist, en wat volgt is ronduit briljant.

Billy Joe merkte de jongens op en vroeg aan zijn mama: “Mama, ben je zeker dat deze kerel kan spelen?” Daarop zei ze doodeerlijk: “Ja, hoor”. Dat valt te zien in de YouTube-video. Vervolgens nam een van de securitymannen de jongen mee op het podium. De jongen kon nauwelijks geloven wat er aan het gebeuren was. Armstrong toonde Nathan drie akkoorden op de gitaar, want hij zou een nummer mogen meespelen.

“In drie seconden gaan we springen, en op de derde tel, als we de grond raken, spelen we het akkoord, en dat was het einde van het nummer” zei Armstrong tegen Nathan.

Maar er kwam nog meer. Armstrong richtte zich tot het publiek en stelde hem voor aan de uitzinnige menigte. “Dit is Nathan, dames en heren. Dit was geweldig! Oh en Nathan, je mag de gitaar houden,” is te horen op de YouTube-video.

Nathan vertelt aan de Montreal Gazette dat hij eigenlijk niet nerveus was. “Het voelde gewoon superleuk aan,” zei Nathan. “Het was net alsof ik voelde ‘ik wil dit doen als ik groot ben’. Ik wou eigenlijk altijd al een gitarist worden sinds ik twee jaar was.”

Nathan is geen fan van hedendaagse artiesten zoals iedereen op zijn school. Hij houdt meer van The Offspring, Led Zeppelin, Smashing Pumpkins en natuurlijk Green Day.

Zijn ouders vertellen dat Nathan altijd al een muzikale jongen was. Er zou zelfs een video op YouTube staan waarin hij als tweejarige een speelgoedgitaar bespeelt. En toen hij zeven jaar was, kreeg hij zijn eerste elektrische gitaar van zijn ouders.

Nathan zal ongetwijfeld een van de mooiste dagen uit zijn leven gehad hebben. Artiesten zoals Green Day maken het publiek graag gelukkig. Zo zouden meerdere artiesten mogen zijn, vinden wij!

Geniet van de video en deel hem met al je vrienden