Home Verhalen Brandweermannen vinden dode 8-jarige in het puin – als ze haar lichaam...

Brandweermannen vinden dode 8-jarige in het puin – als ze haar lichaam optillen beseffen ze wat een held ze is

De verschrikkelijke aardbeving in Italië op 24 augustus van vorig jaar kostte volgens Aftonbladet. minstens 247 mensen het leven. Eén van deze mensen was de acht-jarige Giulia Rinaldo, die 16 uur lang begraven lag onder het puin. Dit schrijft The Sun.

Een van de steden die het zwaarst getroffen werd was de populaire badplaats Pescara del Tronto, waar veel Italianen en toeristen naartoe gingen om aan de hitte te ontsnappen. Zo ook Giulia en haar familie.

Maar toen de aardbeving kwam konden ze niet ontsnappen, en op dat moment offerde Giulia haar eigen leven op voor haar vier jaar jongere zusje, door te fungeren als een menselijk schild.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

16 uur na de aardbeving groeven brandweermannen het kleine 8-jarige meisje uit het puin. Vol verdriet realiseerden zij zich dat ze het niet had gehaald, maar ze waren verrast toen ze haar lichaam ophieven en ontdekten dat haar zusje nog in leven was.

Toen het tijd was voor de begrafenis van de heldhaftige 8-jarige waren de brandweermannen aanwezig, en had een van hen, die zeer geraakt was door het heldhaftige meisje, een brief aan haar geschreven.

Pinterest

Pinterest

Hallo, kleintje.

Ik hielp om jullie uit het puin te halen waar jullie onder begraven lagen.

Het spijt me dat we niet op tijd kwamen. Je was helaas al gestopt met ademen, maar ik wil dat je weet dat we ons best hebben gedaan om je te redden.

Als ik thuis ben in Aguila weet ik dat er een engel op me zal neerkijken vanuit de hemel. Ik weet ook dat je de helderste ster zult zijn die ik tijdens de donkerste nachten zal zien.

Vaarwel Giulia. Ook al heb je mij niet gekend, ik hou van je.

Andrea

Twitter / NewsUpdate24Int

Twitter / NewsUpdate24Int

Hij legde de brief in haar kist, en Giulia’s ouders kozen er vervolgens voor om de brief in de plaatselijke krant te publiceren. Ze waren ongelooflijk dankbaar voor de mooie woorden van de brandweerman, en wij zijn ook enorm ontroerd.