Home Moet je zien! Een studente geeft in het geheim een briefje door. Als de lerares...

Een studente geeft in het geheim een briefje door. Als de lerares leest wat erop staat, belt ze onmiddellijk de politie.

Donald Ray Guy is 27 en houdt zijn vriendin en zijn dochter van 11 al weken vast in een mobilhome.


Om geen achterdocht te wekken laat hij wel toe dat de dochter naar school gaat. Hij zegt haar dat hij haar moeder zal vermoorden als ze ooit iets tegen iemand durft te zeggen.

De moeder is de wanhoop nabij en slaagt er na veel moeite in een kort berichtje op een stukje papier te schrijven en het aan haar dochter te geven als die naar school vertrekt.

Het meisje weet dat er veel op het spel staat. De bedreigingen van haar vader zijn niet van de poes en ze kan alleen maar denken aan de veiligheid van haar moeder. Ze staat voor een moeilijke beslissing die al haar moed vereist.

Ze probeert de paniek die haar hart vult onder controle te krijgen en neemt een zeer gevaarlijke stap. Ze geeft het papiertje van haar moeder aan haar lerares. Op het papiertje staan twee woorden geschreven: ‘Help me’.

De lerares wist eerst niet goed wat ze met het bericht moest aanvangen. Misschien was het een grap. Maar de ogen van het 11-jarige meisje logen niet. Daar was enkel pure terreur te lezen. Moeder en dochter zaten serieus in de problemen en iemand moest hen helpen. Ze zag geen andere oplossing dan de politie op de hoogte te brengen.

Als de politie bij de mobilhome aankomt, kloppen ze op de deur. Vermist niemand gehoor gaf, werd de deur ingebeukt en stormde een team gespecialiseerde agenten naar binnen. Ze vonden de vader, een man met een indrukwekkend strafblad, in een kast. Hij werd onmiddellijk ingerekend. De moeder stelde het fysiek goed maar was psychologisch herleid tot een complete ramp. Ze durfde de caravan niet eens te verlaten.

Ze had al weken geen daglicht meer gezien. Ze had nooit de kans gevonden om te ontsnappen omdat ze geen auto hadden en dus onmogelijk op veilige afstand kon geraken. Ook stond de camper op een verlaten plek en er was niemand in de buurt die haar had kunnen helpen.

Zonder haar moedig bericht, zaten ze waarschijnlijk nog steeds gevangen. De redding had ook niet veel langer mogen uitblijven. De vrouw was zo zwaar onder de ban van de hersenspoeling van haar vriendje dat ze vele sessies met een psycholoog nodig had om het trauma te overwinnen.

Ondertussen stellen de twee het goed en proberen ze zo goed als dat kan een nieuw leven op te bouwen.

Het is een triest verhaal dat ons eraan doet herinneren dat er vele vormen van misbruik bestaan. Het hoeft niet altijd over klappen en fysiek misbruik te gaan. Psychologische terreur kan even ernstige gevolgen teweeg brengen en ook die ‘wonden’ genezen zeer traag.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!