Home Verhalen Man merkt iets vreemds bij het tuinieren – begint te graven en...

Man merkt iets vreemds bij het tuinieren – begint te graven en doet een verrassende ontdekking

In België of Nederland vindt men soms obussen terug uit Wereldoorlog I. En hoewel er in de VS geen echte oorlog op hun grond was, vond deze man uit Tucson, Arizona, een merkwaardig aandenken aan de Koude Oorlog terug van de jaren ’60.

Reddit-gebruiker, John Sims, schreef op de website dat hij een zeldzame bunker ontdekte na een tip van een vorige eigenaar van zijn huis. Gebaseerd op de informatie die hij had ontvangen, moet de bunker uit 1961 afkomstig zijn en diende om burgers te beschermen bij mogelijke nucleaire aanvallen.

Reddit / Captantarcitca

Reddit / Captantarcitca

Het luik van de vergeten bunker die Reddit-gebruiker John Sims in zijn tuin vond, lag ondersteboven.

Reddit / Captantarcitca

Reddit / Captantarcitca

Als je onder het luik kijkt, zie je een trappenafdaling, die intussen al erg roestig blijkt.

John klom naar beneden in de bunker, op eigen risico, en trof er deze omgeving aan:

Reddit / Captantarcitca

Reddit / Captantarcitca

De schuilplaats was gemaakt uit beton en had een koepelachtig dak vervaardigd uit glasvezel, zei Reddit-gebruiker John Sims.

Volgens Jim was de schuilplaats volledig leeg en onbemeubeld. Hij vond een ruwe schets van de bunker via het stadhuis, en met behulp van een metaaldetector kon hij de bunker vinden. Toen begon hij te graven.

Het plan is om nu de hele bunker te restaureren tot zijn oorspronkelijke staat.

Volgens de Arizona Daily Star kwam de Koude Oorlog erg dichtbij in de regio rond Tucson. Daar werden tussen 1960 en 1980 achttien intercontinentale rakketten uitgerust met nucleaire kernkoppen ingezet in de Sonora-woestijn nabij de stad.

In tijden van Trump en de Russische en Noord-Koreaanse dreiging, lijkt het inderdaad misschien geen slecht idee om een dergelijke bunker nabij je huis te hebben.